هدف از اجرای این پژوهش مطالعه تاثیر تورکینست بر ویژگیهای خاک در مناطق خشک میباشد. به منظور اجرای این تحقیق وضعیت ساختاری تورکینستها مورد بررسی قرار گرفت. چهار نمونه خاک از تیمار شاهد و همچنین چهار نمونه نیز از داخل تورکینستها برداشت و به منظور بررسی عملکرد سازهها در خصوص بهبود خاک و احیاء زمین و تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن ویژگیهای بافت، کلسیم، سدیم، منیزیم، درصد سدیم محلول، نسبت جذب سدیم، اسیدیته، هدایت الکتریکی اندازهگیری و نتایج بصورت توصیفی تحلیل گردید. یافتههای حاصل از تجزیه و تحلیل خصوصیات فیزیکی نمونههای خاک نشان میدهد که درصد شن تیمار شاهد 184 درصد نسبت به تورکینست تقلیل یافته و رس و سیلت به ترتیب 10 و 5/62 درصد افزایش داشته است. بررسی خواص شیمیایی خاک نیز حاکی از آن است که اسیدیته نمونههای خاک تورکینست مقدار کمی افزایش یافته است. شوری 3/239 درصد کاهش نشان میدهد. همچنین میزان کاتیون کلسیم، کاتیون منیزیم و سدیم نیز به ترتیب 210، 102 و 131 درصد در خاک نمونههای تورکینست نسبت به شاهد کاهش داشته است.
Jahantigh M, Jahantigh M. The study effect of Turkey nest on soil characteristic in the arid regions (Case study southwest of Sistan)
. Journal of Rainwater Catchment Systems 2017; 5 (1) :11-18 URL: http://jircsa.ir/article-1-243-fa.html
جهانتیغ منصور، جهانتیغ معین. مطالعه تاثیر تورکینست بر ویژگیهای خاک در مناطق خشک (مطالعه موردی جنوب غرب سیستان)
. سامانههاي سطوح آبگير باران. 1396; 5 (1) :11-18
تکمیل و ارسال فرم تعارض منافع نویسنده گرامی ، پس از ارسال مقاله ، جهت دریافت فرم، لطفا بر روی کلمه فرم تعارض منافع کلیک نمایید و پس از تکمیل، در فایل های پیوست مقاله قرار دهید.