هدف از این پژوهش ارزیابی کارایی مدل SWATو نرم افزار SWAT-CUP در شبیه سازی هیدرولوژیک و همچنین بررسی عدم قطعیت مدل SWAT در برآورد رواناب در حوضههای آبخیز مناطق خشک و نیمه خشک میباشد. در این تحقیق جهت آنالیز عدم قطعیت و واسنجی مدل از الگوریتم SUFI-2استفاده شد. در مرحله واسنجی و اعتبارسنجی رواناب از ضرایب R2، bR2 وNSبین دادههای مشاهدهای و شبیهسازی شده برای صحت سنجی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که در مرحله واسنجی مقادیر ضرایب R2، bR2 و NSبه ترتیب 75/0، 59/0 و 67/0 برای رواناب وبرای مرحله اعتبارسنجی به ترتیب 46/0، 24/0 و 42/0 میباشد. مقایسه این شاخص ها نشان میدهد که مدل در مرحله اعتبارسنجی ضعیفتر عمل کرده است. به طور کلی نتایج بدست آمده قابل قبول و کارایی مدل در شبیه سازی دبی رواناب ماهانه حوضه زشک – ابرده رضایت بخش نبوده بلکه در مرز قبولی است. این امر ناشی از عدم صحت و دقت در آمار موجود در منطقه بوده و آماری از میزان آب برداشتی در باغات بالادست حوضه و همچنین چشمههای موجود در دسترس نمیباشد.
Hosseini S, Memarian H, Memarian H. Using SWAT and SWAT-CUP for hydrological simulation and uncertainty analysis in arid and semi-arid watersheds (Case study:
Zoshk Watershed, Shandiz, Iran)
. Journal of Rainwater Catchment Systems 2019; 7 (2) :35-44 URL: http://jircsa.ir/article-1-323-fa.html
حسینی سیدهاشم، معماریان هدی، معماریان هادی. استفاده از مدل SWAT و نرم افزار SWAT-CUP در شبیه سازی و آنالیز عدم قطعیت هیدرولوژیک حوضههای آبخیز مناطق خشک و نیمه خشک
(مطالعه موردی: حوضه آبخیز زشک شهرستان طرقبه- شاندیز)
. سامانههاي سطوح آبگير باران. 1398; 7 (2) :35-44
تکمیل و ارسال فرم تعارض منافع نویسنده گرامی ، پس از ارسال مقاله ، جهت دریافت فرم، لطفا بر روی کلمه فرم تعارض منافع کلیک نمایید و پس از تکمیل، در فایل های پیوست مقاله قرار دهید.